Beautysalon Zenses  |   Wij werken alleen op afspraak |  (0031)0657600024  |  info@beautysalonzenses.nl  |  Beauty  |   Reiki  |   Pedicure
Klankschaal
 
 

Klankschaal

“Sound will be the medicine of the future”

Wat zijn klankschalen?

Metalen klankschalen zijn meestal hand geslagen kommen van verschillende soorten metaal. Er zijn verschillende soorten schalen en elke schaal heeft zijn eigen klank, trilling en karakter.

Zo zijn kristallen klankschalen uniek in hun geluid en frequentie. Zo heeft ieder noot zijn eigen chakra waar deze op resoneert. 

De klankschalen zijn afkomstig uit de Tibetaans boeddhistische gebieden in verschillende staten in de Himalaya. 

Vanuit de orgine worden ze gebruikt als eetkommen, offerschalen, slaginstrumenten en als ondersteuning bij de meditaties. Tijdens de meditaties worden ze gebruikt om in een trance-staat te geraken.

 

Waarom een klankschaal massage?

Het bijzondere aan de klankschalen is dat ze de eigenschap hebben om stilte in je hoofd en lijf te brengen. Elke klankschaal heeft zijn eigen toon en elke klankschaal heeft ook meerdere tonen. Alle klanken voelen anders aan, De lage klanken geven rust terwijl de hoge juist energie geven.

Onze lichamen bestaan voor 75% uit water, hierdoor worden de trillingen van de klankschalen goed opgenomen en komt de massage dieper in het lichaam dan een manuele massage.

Door emotie, stress, spanning, vermoeidheid of andere problemen kunnen er blokkades in het lichaam ontstaan. Door middel van de trillingen van de klankschaal die door ons lichaam goed worden opgevangen kunnen die blokkades verlichten en zelfs oplossen. 

Hierdoor kan het zijn dat er onverwachte emoties opkomen, je kan voelen hoe de energie door je lichaam stroomt. Je kan het warm krijgen of trillingen ervaren, de ontlasting en urine kan veranderen van kleur/geur, wat licht in je hoofd zijn of misselijkheid ervaren.

Het effect is bij iedereen anders, ook wanneer je vaker een klankschaal massage ondergaat kan het anders worden ervaren. Ook kan het zijn dat je een van bovenstaande voorbeelden helemaal niet ervaart. En ook dat is helemaal prima!


Mocht er iets in jou gebeuren bedenk dan dat het een normaal proces is in het lichaam en juist goed is dat er iets is los gekomen. Je voelt je hierna een ander mens.

Voor wie is een klankschaal massage?

De klankschaal massage is zeer geschikt bij oververmoeidheid, stress, burn out, behoefte aan ontspanning, slecht slapen en drukte in je hoofd. 

De klankschaal massage kan dienen als een meditatieve massage en geeft een diepe ontspanning. Door je mee te laten voeren in de klanken en trillingen van de schalen ervaar je een rust die je misschien nog niet eerder mocht ervaren. 

De klankschaal massage laat je lichaam compleet ontspannen en helpt om je hoofd helemaal leeg te maken.

Voor wie niet?

Contra indicaties

Een klankschaal massage kan nog zo goed en ontspannen zijn er een paar contra indicaties. Mocht een van onderstaande bij jou van toepassing zijn dan wordt deze massage niet uitgevoerd.

* Zwangerschap

* Pacemaker

* Psychose

* Epilepsie

* Chemokuur


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN