Beautysalon Zenses  |   Wij werken alleen op afspraak |  (0031)0657600024  |  info@beautysalonzenses.nl  |  Beauty  |   Reiki  |   Pedicure
Huidanalyse
 
 

Huidanalyse

“When your skin tries to speak”

 

 

 

 

  • Zone 1 & 2 - Blaas en spijsverteringskanaal
  • Zone 3 & 4 - Lever en galblaas
  • Zone 5 - Nieren
  • Zone 6 - Longen en maag
  • Zone 7 - Dikke darm
  • Zone 8 - Nieren en blaas
  • Zone 9 - Hart
  • Zone 10 - Baarmoeder

De 'East Meets West' huidanalyse geldt als basis voor de gezichtsbehandelingen. Zonder een juiste huidanalyse kan de behandeling niet goed op de huid worden afgestemd en dus ook geen optimaal resultaat bereikt worden.

De huid is onze uitwendige materiële grens en staat tegelijkertijd in verbinding met de omringende wereld. Met de huid vertonen wij ons aan de wereld en zij weerspiegelt ons 'zijn' naar buiten. En doet dat op 2 manieren:

1. De huid is een projectiescherm van alle inwendige organen, iedere verstoring in één van die organen kan op de huid zichtbaar worden.

2. Iedere prikkel van een overeenkomstig gebied van de huid wordt naar het orgaan verder geleid.

Met andere woorden, al het zichtbare op de huid kan een reflectie zijn van de situatie binnenin

Voorhoofd - Zone 1 & 2

Bij traditie wordt deze zone gezien als een 'zus' van de blaas en het spijsvertering kanaal. Als er vaker ontstekingen in dit gebied voorkomen, betekent dit dat de afvoer van afvalstoffen moet worden verbeterd. Dit kan onder meer door de Rebalancing Dream Tea te drinken en meer natuurlijk voedsel te eten.

Tussen de wenkbrauwen - Zone 3 & 4

Het midden van het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen, houdt verband met de lever. Het gebied van de slapen staat in relatie tot de galblaas. Verstoppingen of verdikking kan in dit gebied wijzen op een overconsumptie van alcohol, vetrijk voedsel en mogelijk een voedselallergie. Bijvoorbeeld, lactose intolerantie.

Ogen - Zone 5

De ogen zijn de werkelijke spiegel van de ziel, ze houden verband met onze nieren. Donkere kringen, vaak erfelijk. En kan erger worden door vochttekort en de slechte afvoer van afvalstoffen.

Bovenste deel wangen - Zone 6

De wangen geven vaak een goed beeld van ademloosheid. Rokers en mensen met een allergie of astma hebben vaak fijne adertjes en verstoppingen in de huid die verband houden met de longen en maag. Tele's onder de ogen en op de wangen bevinden zich meestal in de maagreflexszone. Een zwakke maag- en miltenergie kan in verband worden gebracht met verschillende huidproblemen.

Onderste deel wangen - Zone 7

In de wangen is de darmenergie terug te vinden. En kunnen lichte zwellingen en onzuiverheden verwijzen naar een verstoring in de dikke darm. Roodheden kan het gevolg zijn van overgevoeligheid i.c.m. een energie verstoring in de dunne darm.

Mond - Zone 8

De kleine verticale rimpeltjes rond de mond kunnen bij vrouwen duiden op hormonale verstoringen en zijn daardoor vaak zichtbaar na de menopauze. Droge lippen en schilfertjes kunnen daarbij duiden op een verstoorde energie in de nieren en blaas. Door de verstoorde energie kunnen de afvalstoffen niet goed afgevoerd worden.

Neus - Zone 9

Een rode, gezwollen neus met waarschijnlijk verwijde bloedvaatjes, kan duiden op een energieverstoring van het hart in combinatie met de hart circulatie. En kan een rode neus het gevolg zijn van een te hoge bloeddruk, een overgevoelige huid of overmatig gebruik van alcohol.

Kin - Zone 10

Ontstekingen, onzuiverheden of ongebruikelijke haargroei kunnen duiden op teveel afvalstoffen in de nieren, meestal i.c.m. hormonale verstoringen. En emotionele disbalans kan ook een oorzaak zijn van huidproblemen in dit gebied.


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN